MIRA LAS IMÁGENES Y EXPLICA LO QUE PIENSAS AL VERLAS.
- ¿En qué parte del mundo se han tomado estas fotos?
- Señala las diferencia y similitudes entre las dos fotos.
2. ¿Y qué opinas de estas?
1. ALIMENTACIÓN Y NUTRICIÓN
3. ¿QUÉ ES UNA DIETA?
3.1. ¿EN QUÉ CONSISTE UNA DIETA EQUILIBRADA?
THE FOOD WHEEL
EL PLATO DE HARVARD
3. 2. DIETA MEDITERRÁNEA
FOOD PYRAMID AROUND THE WORLD
Food pyramid around the word 3 ESO from Rocío Guerrero Rodríguez
5. ENFERMEDADES RELACIONADAS CON LA ALIMENTACIÓN
POR MALNUTRICIÓN
ETIQUETADO ALIMENTARIO
VIDEOS:
HUNGRY PLANET
ACTIVITY 1: visit the web http://time.com/8515/hungry-planet-what-the-world-eats/ and analyse which are the favourite food of each family. Identify the one that is healthier.
ACTIVITY 2: Here comes an IGCSE question related to this topic and quite close to the Peter Menzel’s work.
2.1 shows pie charts of the diets of two twelve year old girls, one from Europe and one from Africa.
Using information from 2.1, complete the chart below using more, less or the same.
Dairy products | cereals | meat, eggs, fish | sugar, sweets | vegetables, fruit | ||
African diet contains European diet contains |
(b) The daily energy intake is provided mainly by carbohydrates and fats.
Select one of the food groups from Fig. 2.1 that would provide a good source of…:
- Carbohydrates: ____________________
- Fats: ___________________________
- suggest why the African girl may not grow as fast as the European girl;
- suggest why the European girl is more likely to suffer from scurvy (deficiency of vitamin C) than the African girl;
- suggest why the European girl is more likely to suffer from constipation and colon cancer than the African girl;
ACTIVITIES
- varias
- NUTRIENTES
- PROYECTO BIOSFERA
TRABAJO COLABORATIVO, COCINAMOS UN PLATO SANO
El trabajo consiste en la grabación de un video en el que preparéis una receta de comida sana. Podéis coger una receta real, o inventar una con ingredientes sanos.
Se puede realizar en grupos de tres personas. En el video debéis indicar lo siguiente:
- Nombre del plato a cocinar.
- Ingredientes se nombran al mismo tiempo que los enseñáis.
- Utensilios de cocina que vais a usar.
- Pasos para cocinar el plato sano, se nombran mientras vais cocinándolo.
- Indicar los nutrientes que posee el plato.
- Mostrar el plato al final indicando porqué es sano.
No hay comentarios:
Publicar un comentario